SOPES MALLORQUINES RE-PO-SA-DES.
El cap de redacció del diari sabia molt bé qui era
la redactora que podia fer tremolar les cames al polític més retratat i a hores
d’ara el més imputat. La meitat del llit de’n Valentí Valent havia quedat gelada durant els jornals que Cecília Roig va haver de cobrir l’arribada
des d’Amèrica a Madrid del coll més reclamat a Mallorca.
El primer vespre va ésser per a Valentí un alleugeriment del cos (“tot el llit
per mi”) i dormí com un angelet. Dijous a la nit els dimonis el començaren a
emprenyar; “ qué deu fer na Cecília les vint-i-cuatre hores del dia a Madrid,
amb la seva forma de caminar tan lleugera, de ballarina i nerviosa com una
rata, amb aquella mania de no dur sostenidors -ni falta que li feien en aquells
dos mig melonets tan ben parits- i una coqueteria que des de la infància es preveia
incurable, quina sensació tendrien els seus col.legues en conèixer la nova
reportera mallorquina, serien capaços de fer la seva feina? Tregueu-vos
aquestes mirades obscenes, pervertits! Tu, esborra aquest mal pensament, mal parit!”,
somiava Valent tot fent voltes de banda a banda del llit. Divendres horabaixa, quan en Valentí esperava a
Porto Petro l’arribada de la seva estimada, va rebre, a la fi una trucada: “No
vendré fins demà migdia, ratolí. Avui vespre aniré a sopar i a fer una copa amb
els companys de la premsa. Són una gent molt maca, ja t’ho explicaré. Ah!, i
prepara qualque cosa per dinar demà. Besos, no tenc batería!” Mentre jugava amb
el potet de Valium amb una mà i amb l’altre agafava un
llibre que no llegiria, engegà el televisor. “Kiss me, stupid,”de Billy
Willder, el deixà adormit al sofà amb una rialla de pardal assolellat.
El bon humor matiner dels dissabtes -
ves a saber per què - era immutable en Valentí Valent: el cafè amb llet, un bocí
de pa amb camallot i els alls que ja es fregien amb un bon rai d’oli verjo a la
greixonera el manteníen ben allunyat de qualsevol pensament angoixós. Hi afegí
dos manats de sofrit ben picadets i dos o tres prebes de cirereta. A
continuació venia la colflori, prèviament trossejada, i naturalment, remanada
amb molta paciència i tot a foc lent. Després vendrien els pèçols de bullir,
els xítxeros i tot seguit quatre o cinc cors de carxofes fetes bocins (també hi
afegiria el molt gustós i poc apreciat tronc pelat de les carxofes). Ramena que
ramena, i posant-hi la sal necessària perquè la verdura anàs amollant l’aigua, tot
just faltaven dos manats d’espinacs i un altre de juliverd, a més d’un pessic
de prebe vermell dolç i un tassó d’aigua perquè les verdures es fessin una mica
més, sense deixar-les ni crues ni massa fetes. A una altra greixonera hi havia
posat el pa de sopes amb la quantitat que ell trià. Només mancava abocar-hi totes
les verdures ben escorregudes dins la greixonera de les sopes, deixar reposar i
banyar el pa per a donar-li un cop de fogó abans de servir a taula (unes tàperes
i un bon rai d’oli verjo quan ja son al plat les fan insuperables) “Que no és
hora de fer una cervesa, Valent? Au idò!”
Per no mirar al rellotge, en Valentí
pelava ravenets i alls tendres, que juntament amb unes olives trencades eren
l’acompanyament ideal a unes sopes mallorquines que prest serien el seu dinar “si na
Cecília es dignàs travessar el portal d’una punyetera vegada…!” Però la
reportera que havia fet tremolar Madrid durant tres dies, ja era a la porta de
la cuina, amb una bata blanca de metgessa cobrint el seu cos nu, els cabells
castanys embullats a posta i un somriure de mala puta que deixaren a en Valentí
petrificat.
-
Qué fas vestit
d’aquesta manera, Valentinet, que no m’esperaves?
-
Es hora de
dinar, rateta. T’he t’he t’he fet ses sopes que a t t tu t’agraden …
-
Desvestit tot d’una i anem cap al cuarto ara mateix, que
ses sopes RE-PO-SA-DES són més bones.
Valentí
Valent i Valls
Octavi, que això cada vegada va a més!!!!!!!
ResponderEliminarEn Valentí té casi tot es mèrit. S'altre dia el vaig enviar a fer una interviu i ho va passar puta, pobret. Prest la publicarem.
ResponderEliminarM'encanta!!
ResponderEliminar