martes, 16 de octubre de 2012


Malala Yousafzai : avui no és un gran dia

Avui és un gran dia, diu la cançó de Serrat.


Es Mascle Ros

El ministre  Jose Manuel Garcia-Margallo ens ha delectat amb la seva comparació del nacionalisme amb el marxisme i el nazisme. Argumenta que les tres supediten a l’individu a una idea abstracta "la clase al marxismo, la raza al nazismo y el nacionalismo al servicio de la nación absoluta" s’olblida que existeix una definició del nacionalisme com sentiment d’afecte i de pertànyer a un lloc, etimològicament la paraula nacionalisme ve del  “nasci” que significa néixer. No li he de recordar al Sr Ministre, sentimentalisme a part, que el més important en la vida d’un nou-nascut són les paraules de la mare  i les  cançons de bressol. No pot fer una comparació tan absurda de nazisme-marxisme amb nacionalisme.És un discurs massa fàcil.

Es Mascle RosEl seu company de gabinet el Sr Wert, ministre de co-educació, va declarar que vol espanyolitzar als catalans, malgrat tot, ell parla català. No queda molt enfora de tota aquesta mena de disbarats el Sr Gallardón , ministre d’injústícies, quan diu que la malformació del fetus ja no serà un motiu per avortar, vull assenyalar al Sr ministre  que això anirà acompanyat d’una reducció dràstica de les ajudes als discapacitats i dependents. I per finalitzar el recorregut per la nostra classe política (de majoria absoluta)  la vicepresi Soraya Sáenz de Santamaria i Sra Cospedal  encapçalaran aquest diumenge  la delegació espanyola en Roma que va a la declaració de San Juan de Ávila como Doctor de la Esglèsia Universal en una missa celebrada pel Papa.

Rafael SantandreuAvui només volia parlar de llibres, però després de llegir totes aquestes declaracions  crec que tenim uns dirigents que no són molt diferents dels nostres fracassats escolars (espanya duplica la taxa d’abandonament escolar respecte a UE i el 25,9% no obtenen el títol de graduat en ESO). Davant aquesta disbauxa pensava quins recursos tenen aquests responsables ministerials per poder descansar de l’estrés quotidià, de les declaracions, entrevistes radiofòniques i televisives? Els recomanaria un parell  dels deu millors llibres d’autoajuda d’aquest any: “Cómo ganar amigos e influir en las personas”  de Dale Carnegi, “Reinventarse” de Mario Puig, “Dónde está el límite” de Josef Ajaram i sobre tot “El arte de no amargarse en la vida“ de Rafael Santandreu. I si pogués els pregaria que no ho deixassin oblidats a les habitacions dels hotels. Segons la cadena hotelera Travelodge els llibres d’autoajuda o novel·les romàntiques són els llibres que més deixen els seus clients, però enguany, per sorpresa del personal de neteja, el top ten correspon a la la trilogia eròtica per excel·lència “Cincuenta sombras de grey”. Set mil exemplars dels vint-i-dos mil llibres que es varen arreplegar corresponen al manual d’erotisme “infumable” més venut aquest estiu. Les dones occidentals deixen les lletres sobre un llit d’un hotel i una adolescent Malala Yousafzai de 14 anys  va ser tirotejada el dimarts passat  pels talibans en represàlia per les seves campanyes en favor de l’educació de les nenes.

Els Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), una aliança de milícies talibanes han reivindicat l’atac. Han justificat l’atemptat citant parts de l’Alcorà i han declarat que estan totalment en contra de l’educació mixta i d’un sistema educatiu laic.

Avui si que no és un gran dia.


Ignàcia Pomar                                           Es Mascle Ros









No hay comentarios:

Publicar un comentario